Zupa mleczna z lanymi kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z lanymi kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko.

Krok 2

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę, dodaj do rozmąconego jajka i ubij na jednolitą masę.

Krok 3

Ciasto cienkim strumieniem wlewaj do gotującego się mleka.

1

Opinie o przepisie

  • Zuzanna

    Zuzanna , 16.04.2023

    Przepis jest udany. Zupa wyszła bardzo dobra❤️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej