Zupa mleczna z lanymi kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z lanymi kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko.

Krok 2

Przygotuj ciasto: przesiej mąkę, dodaj do rozmąconego jajka i ubij na jednolitą masę.

Krok 3

Ciasto cienkim strumieniem wlewaj do gotującego się mleka.

1

Opinie o przepisie

  • Zuzanna

    Zuzanna , 16.04.2023

    Przepis jest udany. Zupa wyszła bardzo dobra❤️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z lanymi kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej