Krem berliński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.12 litra

4 sztuki

40 gramów

6 łyżek

125 gramów

2 łyżki

250 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu ubij: jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną, wino, sól oraz sok z cytryny wstawionym do gorącej wody. Krem ubij aż do jego zgęstnienia.

Krok 2

Naczynie z kremem wyjmij z gorącej wody i wstaw do zimnej, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywno, dodaj do zimnego kremu i bardzo delikatnie wymieszaj drewnianą łyżka.

Krok 4

Powoli mieszaj dodając koniak. Pucharki napełnij kremem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj wiśniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej