Krem berliński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem berliński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.12 litra

4 sztuki

40 gramów

6 łyżek

125 gramów

2 łyżki

250 gramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu ubij: jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną, wino, sól oraz sok z cytryny wstawionym do gorącej wody. Krem ubij aż do jego zgęstnienia.

Krok 2

Naczynie z kremem wyjmij z gorącej wody i wstaw do zimnej, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywno, dodaj do zimnego kremu i bardzo delikatnie wymieszaj drewnianą łyżka.

Krok 4

Powoli mieszaj dodając koniak. Pucharki napełnij kremem i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj wiśniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem berliński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej