
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
500 mililitrów
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie rodzaje cebuli pokrój w plastry i duś na maśle*.
Krok 2
Następnie zalej bulionem i duś, aż odparuje połowa płynu.
Krok 3
Dodaj wino. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do talerzy.
Krok 4
Na kromeczkach z bułki ułóż plastry goudy i kładź na talerzykach z zupą.
Krok 5
Całość zapiecz w piekarniku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej