
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
500 mililitrów
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie rodzaje cebuli pokrój w plastry i duś na maśle*.
Krok 2
Następnie zalej bulionem i duś, aż odparuje połowa płynu.
Krok 3
Dodaj wino. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do talerzy.
Krok 4
Na kromeczkach z bułki ułóż plastry goudy i kładź na talerzykach z zupą.
Krok 5
Całość zapiecz w piekarniku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej