
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
500 mililitrów
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie rodzaje cebuli pokrój w plastry i duś na maśle*.
Krok 2
Następnie zalej bulionem i duś, aż odparuje połowa płynu.
Krok 3
Dodaj wino. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do talerzy.
Krok 4
Na kromeczkach z bułki ułóż plastry goudy i kładź na talerzykach z zupą.
Krok 5
Całość zapiecz w piekarniku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























