Zupa cebulowa z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

500 mililitrów

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie rodzaje cebuli pokrój w plastry i duś na maśle*.

Krok 2

Następnie zalej bulionem i duś, aż odparuje połowa płynu.

Krok 3

Dodaj wino. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do talerzy.

Krok 4

Na kromeczkach z bułki ułóż plastry goudy i kładź na talerzykach z zupą.

Krok 5

Całość zapiecz w piekarniku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej