Zupa cebulowa z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

500 mililitrów

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie rodzaje cebuli pokrój w plastry i duś na maśle*.

Krok 2

Następnie zalej bulionem i duś, aż odparuje połowa płynu.

Krok 3

Dodaj wino. Dopraw solą i pieprzem. Rozlej zupę do talerzy.

Krok 4

Na kromeczkach z bułki ułóż plastry goudy i kładź na talerzykach z zupą.

Krok 5

Całość zapiecz w piekarniku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej