Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut.
Krok 2
Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, smażymy kolejne 5 minut.
Krok 3
Następnie warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie przyprawy oprócz koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy. Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej