Lekka zupa krem z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa krem z młodej kapusty

Autor: Kulinarne Gatity

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut.

Krok 2

Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, smażymy kolejne 5 minut.

Krok 3

Następnie warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie przyprawy oprócz koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy. Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpańska zupa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej