
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut.
Krok 2
Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, smażymy kolejne 5 minut.
Krok 3
Następnie warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie przyprawy oprócz koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy. Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej