Lekka zupa krem z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa krem z młodej kapusty

Autor: Kulinarne Gatity

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut.

Krok 2

Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, smażymy kolejne 5 minut.

Krok 3

Następnie warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie przyprawy oprócz koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy. Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z karczochami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej