Lekka zupa krem z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa krem z młodej kapusty

Autor: Kulinarne Gatity

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut.

Krok 2

Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, smażymy kolejne 5 minut.

Krok 3

Następnie warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie przyprawy oprócz koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Krok 4

Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy. Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa krem z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej