Krewetki z mleczkiem kokosowym i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

250 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i osusz. Paprykę pokrój na kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz paprykę, dodaj cukier i smaż, aż cebula się zeszkli.

Krok 3

Następnie dodaj krewetki, mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy.

Krok 4

Wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Pod koniec dodaj czosnek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Tort makowy z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej