Krewetki z mleczkiem kokosowym i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

250 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i osusz. Paprykę pokrój na kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz paprykę, dodaj cukier i smaż, aż cebula się zeszkli.

Krok 3

Następnie dodaj krewetki, mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy.

Krok 4

Wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Pod koniec dodaj czosnek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej