
Składniki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
250 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
null szczypt
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i osusz. Paprykę pokrój na kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz paprykę, dodaj cukier i smaż, aż cebula się zeszkli.
Krok 3
Następnie dodaj krewetki, mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy.
Krok 4
Wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Pod koniec dodaj czosnek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej