Krewetki z mleczkiem kokosowym i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

250 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i osusz. Paprykę pokrój na kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz paprykę, dodaj cukier i smaż, aż cebula się zeszkli.

Krok 3

Następnie dodaj krewetki, mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy.

Krok 4

Wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Pod koniec dodaj czosnek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej