
Składniki
2 łyżki
3 szczypty
3 szczypty
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do niedużego głębokiego naczynia i zalać sokiem winogronowym – najlepiej w taki sposób by mięso było całe zanurzone. Zostawić do zamarynowania na całą noc.
Krok 2
Po tym czasie mięso odsączyć. Zamarynowane mięso natrzeć solą, pieprzem i rozkruszoną kostkę czosnkową, mocno wygnieść ręką. Pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę.
Krok 3
Mięso ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej, Piec pod przykryciem ok 45 min w 180st. Przed wyjęciem mięso skropić koniakiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























