Wołowina w winogronach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w winogronach

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 szczypty

3 szczypty

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do niedużego głębokiego naczynia i zalać sokiem winogronowym – najlepiej w taki sposób by mięso było całe zanurzone. Zostawić do zamarynowania na całą noc.

Krok 2

Po tym czasie mięso odsączyć. Zamarynowane mięso natrzeć solą, pieprzem i rozkruszoną kostkę czosnkową, mocno wygnieść ręką. Pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Mięso ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej, Piec pod przykryciem ok 45 min w 180st. Przed wyjęciem mięso skropić koniakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w winogronach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej