Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczony i dokładnie umyty seler pokrój drobno, przy tym zostawiając kilka listków do ozdobienia potrawy.
Krok 2
Dorzuć do niego pokrojony seler i gotuj około 20 minut.
Krok 3
Pomidora sparz, obierz ze skórki. Pokrój go na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój na jeszcze mniejsze cząstki.
Krok 4
Gdy seler już będzie ugotowany odlej z zupy 4 łyżki do osobnego pojemnika, a resztę zmiksuj ręcznym mikserem na delikatny krem. Dolej śmietanę i znowu zagotuj.
Krok 5
Zagęść Zasmażka błyskawiczną jasna Knorr i znowu doprowadź do zagotowania. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie dolej odlany wywar do naczynia i całość delikatnie wymieszaj.
Krok 6
2 szklanki wody zagotuj w małym garnku i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej