Zupa krem z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z selera naciowego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczony i dokładnie umyty seler pokrój drobno, przy tym zostawiając kilka listków do ozdobienia potrawy.

Krok 2

Dorzuć do niego pokrojony seler i gotuj około 20 minut.

Krok 3

Pomidora sparz, obierz ze skórki. Pokrój go na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój na jeszcze mniejsze cząstki.

Krok 4

Gdy seler już będzie ugotowany odlej z zupy 4 łyżki do osobnego pojemnika, a resztę zmiksuj ręcznym mikserem na delikatny krem. Dolej śmietanę i znowu zagotuj.

Krok 5

Zagęść Zasmażka błyskawiczną jasna Knorr i znowu doprowadź do zagotowania. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie dolej odlany wywar do naczynia i całość delikatnie wymieszaj.

Krok 6

2 szklanki wody zagotuj w małym garnku i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej