Zupa krem z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z selera naciowego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczony i dokładnie umyty seler pokrój drobno, przy tym zostawiając kilka listków do ozdobienia potrawy.

Krok 2

Dorzuć do niego pokrojony seler i gotuj około 20 minut.

Krok 3

Pomidora sparz, obierz ze skórki. Pokrój go na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój na jeszcze mniejsze cząstki.

Krok 4

Gdy seler już będzie ugotowany odlej z zupy 4 łyżki do osobnego pojemnika, a resztę zmiksuj ręcznym mikserem na delikatny krem. Dolej śmietanę i znowu zagotuj.

Krok 5

Zagęść Zasmażka błyskawiczną jasna Knorr i znowu doprowadź do zagotowania. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie dolej odlany wywar do naczynia i całość delikatnie wymieszaj.

Krok 6

2 szklanki wody zagotuj w małym garnku i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej