PRZEPISY.PL

Zupa krem z selera naciowego

  • 45
  • 2
  • Średnie
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • sól i pieprz do smaku
    • Krok 1

      Oczyszczony i dokładnie umyty seler pokrój drobno, przy tym zostawiając kilka listków do ozdobienia potrawy.
    • Krok 2

      Dorzuć do niego pokrojony seler i gotuj około 20 minut.
    • Krok 3

      Pomidora sparz, obierz ze skórki. Pokrój go na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój na jeszcze mniejsze cząstki.
    • Krok 4

      Gdy seler już będzie ugotowany odlej z zupy 4 łyżki do osobnego pojemnika, a resztę zmiksuj ręcznym mikserem na delikatny krem. Dolej śmietanę i znowu zagotuj.
    • Krok 5

      Zagęść Zasmażka błyskawiczną jasna Knorr i znowu doprowadź do zagotowania. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Następnie dolej odlany wywar do naczynia i całość delikatnie wymieszaj.
    • Krok 6

      2 szklanki wody zagotuj w małym garnku i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół szlachetny drobiowo-warzywny KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    0
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    0
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    10
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    0
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe