Zupa cytrynowo-jogurtowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cytrynowo-jogurtowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Teraz wrzuć ziemniaki i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj zielony groszek.

Krok 3

Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny. Możesz serwować ją przybraną plasterkami cytryny oraz posypaną posiekaną kolendrą.

Krok 4

Zagotuj wodę z dwiema Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Wrzuć ryż. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Do jogurtu dodaj pieprz, cukier oraz masło. Dobrze wymieszaj i wlej do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej