
Składniki
2 litry
2 sztuki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Teraz wrzuć ziemniaki i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj zielony groszek.
Krok 3
Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny. Możesz serwować ją przybraną plasterkami cytryny oraz posypaną posiekaną kolendrą.
Krok 4
Zagotuj wodę z dwiema Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Wrzuć ryż. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Do jogurtu dodaj pieprz, cukier oraz masło. Dobrze wymieszaj i wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej