
Składniki
2 litry
2 sztuki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Teraz wrzuć ziemniaki i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj zielony groszek.
Krok 3
Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny. Możesz serwować ją przybraną plasterkami cytryny oraz posypaną posiekaną kolendrą.
Krok 4
Zagotuj wodę z dwiema Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Wrzuć ryż. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Do jogurtu dodaj pieprz, cukier oraz masło. Dobrze wymieszaj i wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej