
Składniki
2 litry
2 sztuki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Teraz wrzuć ziemniaki i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj zielony groszek.
Krok 3
Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny. Możesz serwować ją przybraną plasterkami cytryny oraz posypaną posiekaną kolendrą.
Krok 4
Zagotuj wodę z dwiema Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Wrzuć ryż. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Do jogurtu dodaj pieprz, cukier oraz masło. Dobrze wymieszaj i wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































