Zupa cytrynowo-jogurtowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cytrynowo-jogurtowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Teraz wrzuć ziemniaki i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj zielony groszek.

Krok 3

Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny. Możesz serwować ją przybraną plasterkami cytryny oraz posypaną posiekaną kolendrą.

Krok 4

Zagotuj wodę z dwiema Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Wrzuć ryż. Gotuj przez 10 minut.

Krok 6

Do jogurtu dodaj pieprz, cukier oraz masło. Dobrze wymieszaj i wlej do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cytrynowo-jogurtowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej