
Składniki
2 litry
2 sztuki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Teraz wrzuć ziemniaki i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj zielony groszek.
Krok 3
Na koniec dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny. Możesz serwować ją przybraną plasterkami cytryny oraz posypaną posiekaną kolendrą.
Krok 4
Zagotuj wodę z dwiema Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Wrzuć ryż. Gotuj przez 10 minut.
Krok 6
Do jogurtu dodaj pieprz, cukier oraz masło. Dobrze wymieszaj i wlej do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej