
Składniki
1 kilogram
5 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
2 szczypty
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
2 litry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy i siekamy w kostkę.
Krok 2
Na patelni niezbyt mocno rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Dusimy do momentu aż będzie miękka. Zalewamy białym winem i podgrzewamy aż odparuje.
Krok 3
Uduszoną cebulkę wrzucamy do wywaru warzywnego, dodajemy przyprawy. Gotujemy 15 min. Przyprawiamy do smaku.
Krok 4
Zupę możemy zmiksować na krem lub podawać z kawałkami cebulki. Zupę rozlewamy do talerzy i podajemy z bułeczką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej