Zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

2 szczypty

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

2 litry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy i siekamy w kostkę.

Krok 2

Na patelni niezbyt mocno rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Dusimy do momentu aż będzie miękka. Zalewamy białym winem i podgrzewamy aż odparuje.

Krok 3

Uduszoną cebulkę wrzucamy do wywaru warzywnego, dodajemy przyprawy. Gotujemy 15 min. Przyprawiamy do smaku.

Krok 4

Zupę możemy zmiksować na krem lub podawać z kawałkami cebulki. Zupę rozlewamy do talerzy i podajemy z bułeczką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej