
Składniki
1 kilogram
5 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
2 szczypty
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
2 litry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy i siekamy w kostkę.
Krok 2
Na patelni niezbyt mocno rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę. Dusimy do momentu aż będzie miękka. Zalewamy białym winem i podgrzewamy aż odparuje.
Krok 3
Uduszoną cebulkę wrzucamy do wywaru warzywnego, dodajemy przyprawy. Gotujemy 15 min. Przyprawiamy do smaku.
Krok 4
Zupę możemy zmiksować na krem lub podawać z kawałkami cebulki. Zupę rozlewamy do talerzy i podajemy z bułeczką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej