
Składniki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
1 litr
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i posyp kolendrą oraz pieprzem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, czosnek i szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Krewetki, jeżeli są mrożone - to rozmroź i potnij na kawałeczki.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż przez 3 minuty.
Krok 5
Dorzuć pieczarki i smaż przez kolejne 4 minuty.
Krok 6
Wlej gorący bulion oraz sos sojowy i gotuj przez 15 minut.
Krok 7
Wrzuć krewetki i chwileczkę pogotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej