Zupa z wieprzowiny i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z wieprzowiny i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i posyp kolendrą oraz pieprzem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Krewetki, jeżeli są mrożone - to rozmroź i potnij na kawałeczki.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż przez 3 minuty.

Krok 5

Dorzuć pieczarki i smaż przez kolejne 4 minuty.

Krok 6

Wlej gorący bulion oraz sos sojowy i gotuj przez 15 minut.

Krok 7

Wrzuć krewetki i chwileczkę pogotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej