Zupa z wieprzowiny i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z wieprzowiny i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i posyp kolendrą oraz pieprzem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Krewetki, jeżeli są mrożone - to rozmroź i potnij na kawałeczki.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż przez 3 minuty.

Krok 5

Dorzuć pieczarki i smaż przez kolejne 4 minuty.

Krok 6

Wlej gorący bulion oraz sos sojowy i gotuj przez 15 minut.

Krok 7

Wrzuć krewetki i chwileczkę pogotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej