Zupa z wieprzowiny i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

103

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i posyp kolendrą oraz pieprzem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Krewetki, jeżeli są mrożone - to rozmroź i potnij na kawałeczki.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż przez 3 minuty.

Krok 5

Dorzuć pieczarki i smaż przez kolejne 4 minuty.

Krok 6

Wlej gorący bulion oraz sos sojowy i gotuj przez 15 minut.

Krok 7

Wrzuć krewetki i chwileczkę pogotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z wieprzowiny i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej