
Składniki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
1 litr
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i posyp kolendrą oraz pieprzem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, czosnek i szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Krewetki, jeżeli są mrożone - to rozmroź i potnij na kawałeczki.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż przez 3 minuty.
Krok 5
Dorzuć pieczarki i smaż przez kolejne 4 minuty.
Krok 6
Wlej gorący bulion oraz sos sojowy i gotuj przez 15 minut.
Krok 7
Wrzuć krewetki i chwileczkę pogotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej