
Składniki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
1 litr
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i posyp kolendrą oraz pieprzem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, czosnek i szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Krewetki, jeżeli są mrożone - to rozmroź i potnij na kawałeczki.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż przez 3 minuty.
Krok 5
Dorzuć pieczarki i smaż przez kolejne 4 minuty.
Krok 6
Wlej gorący bulion oraz sos sojowy i gotuj przez 15 minut.
Krok 7
Wrzuć krewetki i chwileczkę pogotuj. Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej