Krem z pomidorów z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pomidorów z mozzarellą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

heart
1599 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

384 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

622 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 3
26

Opinie o przepisie

  • Marek

    Marek , 19.05.2023

    Nigdy nie przepadałem za kremowymi zupami, póki nie spróbowałem tej. Podaję najczęsciej z grzankami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna

    Anna , 23.02.2023

    Pyszna. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Madzia “Madzik” Szklanko

    Madzia “Madzik” Szklanko , 13.02.2017

    zupa normalnie miazga ;*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Fijałkowska

    Martyna Fijałkowska , 21.05.2015

    Najlepszy krem na świecie. POLECAM :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski , 06.03.2015

    czyli smaczna zupka i spiewa zespół akcent

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 06.03.2015

    popieram Andrzeja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Połeć

    Andrzej Połeć , 05.03.2015

    Pomidorowa krem tylko ze świeżych pomidorów. Żadnych fix-ów. Oliwa, czosnek, świeże pomidory, warzywa i oczywiście bazylia. Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lechosław Linke

    Lechosław Linke , 05.03.2015

    Jednak bym dodał pomidora bez skórki obsmażonego z cebulką i kluseczki własnej roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Matyasik

    Roman Matyasik , 05.03.2015

    Jest super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Żurawski

    Andrzej Żurawski , 05.03.2015

    Dawno nie jadłem pomidorowej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Teresa Piwowarczyk

    Anna Teresa Piwowarczyk , 05.03.2015

    Mam nadzieję że wnusio je tradycyjną zupę pomidorową ugotowaną na warzywach,nie na chemi na której opiera swój smak Knor ,amino czy winiary,bo jeśli jest inaczej,będą go w niedalekiej przyszłości czekać problemy jelitowe,albo co nie daj Boże coś więcej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Miszta

    Wanda Miszta , 05.03.2015

    ulubiona zupka mojego wnusia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Gordziejewski

    Jacek Gordziejewski , 05.03.2015

    Wszystko za pomidorową :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Rzeczkowska

    Katarzyna Rzeczkowska , 05.03.2015

    To jest pyszna przystawka:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Hyla

    Zbigniew Hyla , 05.03.2015

    Gdzie ten akcent drogie koleżanki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Nowak

    Zenon Nowak , 05.03.2015

    to nie polskie jedzenie nasze babcie nie uczyly i tez czasu nie mialy wychowujac tyle dzieci zwalanie winy na czas czy lenistwo?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Waćkowski

    Józef Waćkowski , 05.03.2015

    i ''bardzo dobre''na podagrę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Zaborny

    Andrzej Zaborny , 05.03.2015

    Zupa Romana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Lewandowski

    Roman Lewandowski , 05.03.2015

    Szybko i tanio to diabolo pomidoro zalac wrzadkiem i gotowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Tuleja

    Dariusz Tuleja , 05.03.2015

    Lubie! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke , 05.03.2015

    super i mogę poczęstować kochaną synową <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 05.03.2015

    Halina, jak wyszła?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Motławska

    Bożena Motławska , 05.03.2015

    ja tez zjem podzuc mi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Ligęza

    Dorota Ligęza , 05.03.2015

    Z fetą też dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 05.03.2015

    Pyszności.......poproszę porcyjkę.....chętnie zjem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke , 05.03.2015

    właśnie robię <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Neapolitanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pomidorów z mozzarelląKrem z pomidorów z mozzarellą

Kremowa zupa pomidorowa, przygotowana z pachnących pomidorów i aromatycznego bulionu wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje, podana ze sprężystymi kulkami mozzarelli.