Krem z pomidorów z mozzarellą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

1418 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

324 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

3 sztuki

200 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli.

Krem z pomidorów z mozzarellą - Krok 3
24

Opinie o przepisie

  • Madzia “Madzik” Szklanko

    Madzia “Madzik” Szklanko

    zupa normalnie miazga ;*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Fijałkowska

    Martyna Fijałkowska

    Najlepszy krem na świecie. POLECAM :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski

    czyli smaczna zupka i spiewa zespół akcent

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński

    popieram Andrzeja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Połeć

    Andrzej Połeć

    Pomidorowa krem tylko ze świeżych pomidorów. Żadnych fix-ów. Oliwa, czosnek, świeże pomidory, warzywa i oczywiście bazylia. Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lechosław Linke

    Lechosław Linke

    Jednak bym dodał pomidora bez skórki obsmażonego z cebulką i kluseczki własnej roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Matyasik

    Roman Matyasik

    Jest super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Żurawski

    Andrzej Żurawski

    Dawno nie jadłem pomidorowej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Teresa Piwowarczyk

    Anna Teresa Piwowarczyk

    Mam nadzieję że wnusio je tradycyjną zupę pomidorową ugotowaną na warzywach,nie na chemi na której opiera swój smak Knor ,amino czy winiary,bo jeśli jest inaczej,będą go w niedalekiej przyszłości czekać problemy jelitowe,albo co nie daj Boże coś więcej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Miszta

    Wanda Miszta

    ulubiona zupka mojego wnusia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Gordziejewski

    Jacek Gordziejewski

    Wszystko za pomidorową :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Rzeczkowska

    Katarzyna Rzeczkowska

    To jest pyszna przystawka:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Hyla

    Zbigniew Hyla

    Gdzie ten akcent drogie koleżanki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Nowak

    Zenon Nowak

    to nie polskie jedzenie nasze babcie nie uczyly i tez czasu nie mialy wychowujac tyle dzieci zwalanie winy na czas czy lenistwo?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Waćkowski

    Józef Waćkowski

    i ''bardzo dobre''na podagrę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Zaborny

    Andrzej Zaborny

    Zupa Romana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Lewandowski

    Roman Lewandowski

    Szybko i tanio to diabolo pomidoro zalac wrzadkiem i gotowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Tuleja

    Dariusz Tuleja

    Lubie! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke

    super i mogę poczęstować kochaną synową <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Halina, jak wyszła?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Motławska

    Bożena Motławska

    ja tez zjem podzuc mi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Ligęza

    Dorota Ligęza

    Z fetą też dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek

    Pyszności.......poproszę porcyjkę.....chętnie zjem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke

    właśnie robię <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pomidorów z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pomidorów z mozzarelląKrem z pomidorów z mozzarellą

Kremowa zupa pomidorowa, przygotowana z pachnących pomidorów i aromatycznego bulionu wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje, podana ze sprężystymi kulkami mozzarelli.