Składniki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
400 gramów
1 pęczek
2 sztuki
0.25 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój mniejsze kawałki i gotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Włoszczyznę pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 3
Śmietanę rozmieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku i zmieszaj z zupą.
Krok 4
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Odcedź.
Krok 5
Zupę podawaj z makaronem, posypaną startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej