
Składniki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
400 gramów
1 pęczek
2 sztuki
0.25 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój mniejsze kawałki i gotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Włoszczyznę pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 3
Śmietanę rozmieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku i zmieszaj z zupą.
Krok 4
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Odcedź.
Krok 5
Zupę podawaj z makaronem, posypaną startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej