Smaczna zupa neapolitańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa neapolitańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

400 gramów

1 pęczek

2 sztuki

0.25 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój mniejsze kawałki i gotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 3

Śmietanę rozmieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku i zmieszaj z zupą.

Krok 4

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Odcedź.

Krok 5

Zupę podawaj z makaronem, posypaną startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej