Smaczna zupa neapolitańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa neapolitańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

400 gramów

1 pęczek

2 sztuki

0.25 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój mniejsze kawałki i gotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 3

Śmietanę rozmieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku i zmieszaj z zupą.

Krok 4

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Odcedź.

Krok 5

Zupę podawaj z makaronem, posypaną startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa neapolitańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej