
Składniki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
400 gramów
1 pęczek
2 sztuki
0.25 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój mniejsze kawałki i gotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Włoszczyznę pokrój i dodaj do mięsa. Gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 3
Śmietanę rozmieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku i zmieszaj z zupą.
Krok 4
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Odcedź.
Krok 5
Zupę podawaj z makaronem, posypaną startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej