Zupa mleczna z zacierkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z zacierkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajka i mąki przygotuj twarde ciasto i dobrze je wyrób.

Krok 2

Utrzyj je na tarce lub posiekaj drobno. Zacierki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 8 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu odcedź na sitku i dodaj do świeżo przegotowanego mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej