Zupa mleczna z zacierkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z zacierkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajka i mąki przygotuj twarde ciasto i dobrze je wyrób.

Krok 2

Utrzyj je na tarce lub posiekaj drobno. Zacierki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 8 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu odcedź na sitku i dodaj do świeżo przegotowanego mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej