Zupa mleczna z zacierkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z zacierkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajka i mąki przygotuj twarde ciasto i dobrze je wyrób.

Krok 2

Utrzyj je na tarce lub posiekaj drobno. Zacierki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 8 minut.

Krok 1

Po ugotowaniu odcedź na sitku i dodaj do świeżo przegotowanego mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej