Zupa mleczna z zacierkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajka i mąki przygotuj twarde ciasto i dobrze je wyrób.

Krok 2

Utrzyj je na tarce lub posiekaj drobno. Zacierki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 8 minut.

Krok 1

Po ugotowaniu odcedź na sitku i dodaj do świeżo przegotowanego mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z zacierkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej