
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jajka i mąki przygotuj twarde ciasto i dobrze je wyrób.
Krok 2
Utrzyj je na tarce lub posiekaj drobno. Zacierki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 8 minut.
Krok 1
Po ugotowaniu odcedź na sitku i dodaj do świeżo przegotowanego mleka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej