Zupa ogórkowa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ogórkowa z klopsikami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1.5 litra

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować razem 10 minut. Następnie dodać torebkę zupy ogórkowej. Do gotującej się zupy zetrzeć na tarce na grubych oczkach ogórki kiszone. Gotować 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą, pieprzem i musztardą. wilgotnymi rękoma uformować małe kuleczki i wkładać do gotującej się zupy ogórkowej. Gotować 5 minut aż wypłyną i mięso zmieni kolor.

Krok 3

Zupę doprawić do smaku pieprzem. Ewentualnie można zaciągnąć odrobiną śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej