Zupa ogórkowa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ogórkowa z klopsikami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1.5 litra

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować razem 10 minut. Następnie dodać torebkę zupy ogórkowej. Do gotującej się zupy zetrzeć na tarce na grubych oczkach ogórki kiszone. Gotować 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą, pieprzem i musztardą. wilgotnymi rękoma uformować małe kuleczki i wkładać do gotującej się zupy ogórkowej. Gotować 5 minut aż wypłyną i mięso zmieni kolor.

Krok 3

Zupę doprawić do smaku pieprzem. Ewentualnie można zaciągnąć odrobiną śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ogórkowa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej