
Składniki
2 sztuki
null
null
null
10 sztuk
5 łyżek
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i rozetnij na połówki.
Krok 2
Żółtka ostrożnie wyjmij i przetrzyj przez sito, natomiast białka posiekaj w drobną kosteczkę, razem z cebulką.
Krok 3
Masło utrzyj na krem, dodaj jajka, cebulkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku.
Krok 4
Przed podaniem tradycyjną pastę jajeczną udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej