Tradycyjna pasta jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna pasta jajeczna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

10 sztuk

5 łyżek

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i rozetnij na połówki.

Krok 2

Żółtka ostrożnie wyjmij i przetrzyj przez sito, natomiast białka posiekaj w drobną kosteczkę, razem z cebulką.

Krok 3

Masło utrzyj na krem, dodaj jajka, cebulkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku.

Krok 4

Przed podaniem tradycyjną pastę jajeczną udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna pasta jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lukier z białkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej