KRUCHE CIASTECZKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KRUCHE CIASTECZKA

Autor: Kaskasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

150 gramów

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym.

Krok 2

Za pomocą miksera utrzyj miękkie masło z cukrem, dodaj jajko, a potem stopniowo dodawaj mąkę.

Krok 3

Ciasto zawiń w przeźroczystą folię i włóż na 5 minut do zamrażarki.

Krok 4

Na blasze do pieczenia połóż arkusz papieru do pieczenia. Z ciasta formuj małe kuleczki, układaj je na blasze, każdą kulkę lekko spłaszcz.

Krok 5

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej