KRUCHE CIASTECZKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KRUCHE CIASTECZKA

Autor: Kaskasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

150 gramów

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym.

Krok 2

Za pomocą miksera utrzyj miękkie masło z cukrem, dodaj jajko, a potem stopniowo dodawaj mąkę.

Krok 3

Ciasto zawiń w przeźroczystą folię i włóż na 5 minut do zamrażarki.

Krok 4

Na blasze do pieczenia połóż arkusz papieru do pieczenia. Z ciasta formuj małe kuleczki, układaj je na blasze, każdą kulkę lekko spłaszcz.

Krok 5

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KRUCHE CIASTECZKA  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej