Fasolka po bretońsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.

Krok 3

Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.

Krok 4

Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Krok 5

Gotować około godzinę na wolnym ogniu.

Krok 6

Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je rosołem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka po bretońskuFasolka po bretońsku

Powszechnie mówi się, że fasolka po bretońsku najlepiej smakuje jedzona na świeżym powietrzu – nic w tym dziwnego, to świetna potrawa na biwaki, kempingi, czy wypad na pole namiotowe. Zawekowaną możesz zabrać ze sobą w praktycznie każde miejsce, w którym masz możliwość jej podgrzania i w każdym z nich będzie równie smaczna. Pozytywnym aspektem tego dania jest jego prostota. Fasolę białą możesz moczyć do miękkości przez noc, możesz również użyć fasoli w puszce, która pozwoli zaoszczędzić Twój czas. Wędzony boczek nada Twojej potrawie wyrazistości, a czerwona papryka będzie dobrze komponującym się z całością słodkim akcentem. Kminek i majeranek – zioła, które pasują do roślin strączkowych będą natomiast świetnym zwieńczeniem tego dania. Skomponuj listę jego składników i do dzieła!