Składniki
2 sztuki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni, z niewielką ilością tłuszczu udusić drobno pokrojoną cebulę i przełożyć do garnka.
Krok 2
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek i dodać do cebuli.
Krok 3
Dodać sos pomidorowy oraz odcedzoną fasolę.
Krok 4
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 5
Gotować około godzinę na wolnym ogniu.
Krok 6
Jeśli danie jest zbyt gęste, można rozrzedzić je rosołem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po bretońsku
Powszechnie mówi się, że fasolka po bretońsku najlepiej smakuje jedzona na świeżym powietrzu – nic w tym dziwnego, to świetna potrawa na biwaki, kempingi, czy wypad na pole namiotowe. Zawekowaną możesz zabrać ze sobą w praktycznie każde miejsce, w którym masz możliwość jej podgrzania i w każdym z nich będzie równie smaczna. Pozytywnym aspektem tego dania jest jego prostota. Fasolę białą możesz moczyć do miękkości przez noc, możesz również użyć fasoli w puszce, która pozwoli zaoszczędzić Twój czas. Wędzony boczek nada Twojej potrawie wyrazistości, a czerwona papryka będzie dobrze komponującym się z całością słodkim akcentem. Kminek i majeranek – zioła, które pasują do roślin strączkowych będą natomiast świetnym zwieńczeniem tego dania. Skomponuj listę jego składników i do dzieła!