Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

130 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arkusze ciasta pokrój na 10 cm kwadraty. Posmaruj je delikatnie olejem i w foremki na babeczki włóż po 4 sztuki, pozostawiając na zewnątrz wystające rogi.

Krok 2

Babeczki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 4

W woku podgrzej łyżkę oleju, dodaj czosnek, smaż 1 minutę.

Krok 5

Dodaj mięso i smaż około 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj pastę curry, posiekane cebule, smaż 2 minuty.

Krok 7

Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, 1 łyżkę posiekanej kolendry. Nałóż do koszyczków z ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej