Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

130 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arkusze ciasta pokrój na 10 cm kwadraty. Posmaruj je delikatnie olejem i w foremki na babeczki włóż po 4 sztuki, pozostawiając na zewnątrz wystające rogi.

Krok 2

Babeczki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 4

W woku podgrzej łyżkę oleju, dodaj czosnek, smaż 1 minutę.

Krok 5

Dodaj mięso i smaż około 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj pastę curry, posiekane cebule, smaż 2 minuty.

Krok 7

Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, 1 łyżkę posiekanej kolendry. Nałóż do koszyczków z ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej