
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
130 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arkusze ciasta pokrój na 10 cm kwadraty. Posmaruj je delikatnie olejem i w foremki na babeczki włóż po 4 sztuki, pozostawiając na zewnątrz wystające rogi.
Krok 2
Babeczki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.
Krok 4
W woku podgrzej łyżkę oleju, dodaj czosnek, smaż 1 minutę.
Krok 5
Dodaj mięso i smaż około 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 6
Dodaj pastę curry, posiekane cebule, smaż 2 minuty.
Krok 7
Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, 1 łyżkę posiekanej kolendry. Nałóż do koszyczków z ciasta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej