
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
130 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arkusze ciasta pokrój na 10 cm kwadraty. Posmaruj je delikatnie olejem i w foremki na babeczki włóż po 4 sztuki, pozostawiając na zewnątrz wystające rogi.
Krok 2
Babeczki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.
Krok 4
W woku podgrzej łyżkę oleju, dodaj czosnek, smaż 1 minutę.
Krok 5
Dodaj mięso i smaż około 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 6
Dodaj pastę curry, posiekane cebule, smaż 2 minuty.
Krok 7
Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, 1 łyżkę posiekanej kolendry. Nałóż do koszyczków z ciasta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej