PRZEPISY.PL

Żeberka

  • 60
  • 2
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • żeberka wieprzowe400 g
  • cebula1 szt
  • olej50 ml
  • jasne piwo1 szt
  • marchewka1 szt
  • czosnek 2 szt
  • miód5 łyżek
  • sól do smaku1 szczypta
  • świeży tymianek2 szt
    • Krok 1

      Umyj mięso.
    • Krok 2

      Przygotuj brytfannę. Nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem.
    • Krok 3

      Włóż żeberka do foremki i wlej całe piwo.
    • Krok 4

      Cebulę i marchewkę obierz ze skórki. Cebulę przekrój na pół a marchewkę pokrój w słupki
    • Krok 5

      Włóż po przekątnej cebulę a na drugiej przekątnej włóż całe główki czosnku Marchewkę ułóż w wolne miejsca
    • Krok 6

      Wstaw do piekarnika. Piec przez 45 minut.
    • Krok 7

      Podczas pieczenia przewróć żeberka na drugą stronę. Posmaruj wierzch miodem i zapiekaj przez kolejne 15 minut. Zmień ustawienia w piekarniku z termoobiegu na zapiekanie góra - dołu (lub jak nie masz może być tylko z góry). SMACZNEGO

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    68
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    67
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    44
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    44
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe