
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
5 łyżek
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso.
Krok 2
Przygotuj brytfannę. Nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem.
Krok 3
Włóż żeberka do foremki i wlej całe piwo.
Krok 4
Cebulę i marchewkę obierz ze skórki. Cebulę przekrój na pół a marchewkę pokrój w słupki
Krok 5
Włóż po przekątnej cebulę a na drugiej przekątnej włóż całe główki czosnku Marchewkę ułóż w wolne miejsca
Krok 6
Wstaw do piekarnika. Piec przez 45 minut.
Krok 7
Podczas pieczenia przewróć żeberka na drugą stronę. Posmaruj wierzch miodem i zapiekaj przez kolejne 15 minut. Zmień ustawienia w piekarniku z termoobiegu na zapiekanie góra - dołu (lub jak nie masz może być tylko z góry). SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























