Żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka

Autor: Piotr Silarów

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso.

Krok 2

Przygotuj brytfannę. Nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem.

Krok 3

Włóż żeberka do foremki i wlej całe piwo.

Krok 4

Cebulę i marchewkę obierz ze skórki. Cebulę przekrój na pół a marchewkę pokrój w słupki

Krok 5

Włóż po przekątnej cebulę a na drugiej przekątnej włóż całe główki czosnku Marchewkę ułóż w wolne miejsca

Krok 6

Wstaw do piekarnika. Piec przez 45 minut.

Krok 7

Podczas pieczenia przewróć żeberka na drugą stronę. Posmaruj wierzch miodem i zapiekaj przez kolejne 15 minut. Zmień ustawienia w piekarniku z termoobiegu na zapiekanie góra - dołu (lub jak nie masz może być tylko z góry). SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej