Żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka

Autor: Piotr Silarów

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

5 łyżek

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso.

Krok 2

Przygotuj brytfannę. Nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem.

Krok 3

Włóż żeberka do foremki i wlej całe piwo.

Krok 4

Cebulę i marchewkę obierz ze skórki. Cebulę przekrój na pół a marchewkę pokrój w słupki

Krok 5

Włóż po przekątnej cebulę a na drugiej przekątnej włóż całe główki czosnku Marchewkę ułóż w wolne miejsca

Krok 6

Wstaw do piekarnika. Piec przez 45 minut.

Krok 7

Podczas pieczenia przewróć żeberka na drugą stronę. Posmaruj wierzch miodem i zapiekaj przez kolejne 15 minut. Zmień ustawienia w piekarniku z termoobiegu na zapiekanie góra - dołu (lub jak nie masz może być tylko z góry). SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej