
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
5 łyżek
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso.
Krok 2
Przygotuj brytfannę. Nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem.
Krok 3
Włóż żeberka do foremki i wlej całe piwo.
Krok 4
Cebulę i marchewkę obierz ze skórki. Cebulę przekrój na pół a marchewkę pokrój w słupki
Krok 5
Włóż po przekątnej cebulę a na drugiej przekątnej włóż całe główki czosnku Marchewkę ułóż w wolne miejsca
Krok 6
Wstaw do piekarnika. Piec przez 45 minut.
Krok 7
Podczas pieczenia przewróć żeberka na drugą stronę. Posmaruj wierzch miodem i zapiekaj przez kolejne 15 minut. Zmień ustawienia w piekarniku z termoobiegu na zapiekanie góra - dołu (lub jak nie masz może być tylko z góry). SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej