Groch z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

163 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

800 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, zalej wodą i zostaw na kilka godzin.

Groch z kapustą - Krok 1

Krok 2

Następnie ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.

Groch z kapustą - Krok 2

Krok 3

Kapustę kiszoną przepłucz wodą, jeżeli jest mocno kwaśna. Zalej wodą, ugotuj z dodatkiem kminku, rozdrobnionego mięsa i słoniny.

Groch z kapustą - Krok 3

Krok 4

Ugotowany groch wymieszaj z miękką kapustą, przypraw do smaku. Podawaj na gorąco z ziemniakami.

Groch z kapustą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej