Groch z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Groch z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

172 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

800 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, zalej wodą i zostaw na kilka godzin.

Groch z kapustą - Krok 1

Krok 2

Następnie ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.

Groch z kapustą - Krok 2

Krok 3

Kapustę kiszoną przepłucz wodą, jeżeli jest mocno kwaśna. Zalej wodą, ugotuj z dodatkiem kminku, rozdrobnionego mięsa i słoniny.

Groch z kapustą - Krok 3

Krok 4

Ugotowany groch wymieszaj z miękką kapustą, przypraw do smaku. Podawaj na gorąco z ziemniakami.

Groch z kapustą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej