
Składniki
1 kilogram
1 kilogram
800 gramów
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz, zalej wodą i zostaw na kilka godzin.

Krok 2
Następnie ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.

Krok 3
Kapustę kiszoną przepłucz wodą, jeżeli jest mocno kwaśna. Zalej wodą, ugotuj z dodatkiem kminku, rozdrobnionego mięsa i słoniny.

Krok 4
Ugotowany groch wymieszaj z miękką kapustą, przypraw do smaku. Podawaj na gorąco z ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej