
Składniki
1 kilogram
1 kilogram
800 gramów
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz, zalej wodą i zostaw na kilka godzin.
Krok 2
Następnie ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.
Krok 3
Kapustę kiszoną przepłucz wodą, jeżeli jest mocno kwaśna. Zalej wodą, ugotuj z dodatkiem kminku, rozdrobnionego mięsa i słoniny.
Krok 4
Ugotowany groch wymieszaj z miękką kapustą, przypraw do smaku. Podawaj na gorąco z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej