
Składniki
1 kilogram
1 kilogram
800 gramów
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz, zalej wodą i zostaw na kilka godzin.

Krok 2
Następnie ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.

Krok 3
Kapustę kiszoną przepłucz wodą, jeżeli jest mocno kwaśna. Zalej wodą, ugotuj z dodatkiem kminku, rozdrobnionego mięsa i słoniny.

Krok 4
Ugotowany groch wymieszaj z miękką kapustą, przypraw do smaku. Podawaj na gorąco z ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej