Groch z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Groch z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
173 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

800 gramów

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, zalej wodą i zostaw na kilka godzin.

Groch z kapustą - Krok 1

Krok 2

Następnie ugotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.

Groch z kapustą - Krok 2

Krok 3

Kapustę kiszoną przepłucz wodą, jeżeli jest mocno kwaśna. Zalej wodą, ugotuj z dodatkiem kminku, rozdrobnionego mięsa i słoniny.

Groch z kapustą - Krok 3

Krok 4

Ugotowany groch wymieszaj z miękką kapustą, przypraw do smaku. Podawaj na gorąco z ziemniakami.

Groch z kapustą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Groch z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej