Przepisy na Surówki
103 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Surówki
Surówki smakują wybornie zarówno solo, jak i jako uzupełnienie innych dań. Pewnie wielu z was nie wyobraża sobie posiłku bez dodatku ulubionej surówki? Do obiadu to rozwiązanie idealne i bardzo słusznie, bowiem nie od dziś wiemy, że warzywne kompozycje to samo zdrowie! Przede wszystkim, stanowią one prawdziwą skarbnicę witamin i minerałów oraz w każdym wydaniu smakują wprost wyśmienicie. Odżywcze, pyszne oraz kolorowe! Surówki ucieszą nie tylko podniebienie, ale i oko. Od dzisiaj zróbmy dla surówek honorowe miejsce na talerzach. Z pomocą naszych przepisów z pewnością zasmakujesz w ich charakterystycznym, orzeźwiającym smaku. Palce lizać!
Dla kogo?
Nie mamy wątpliwości, że po surówki do obiadu powinni sięgać wszyscy – ci mali oraz ci trochę więksi. Porcja znakomitej sałatki to najlepszy zastrzyk witamin.
Na jaką okazję?
Surówki nigdy nie zawodzą. Pasują do wszystkiego. Komponuj, mieszaj i eksperymentuj z różnymi smakami. Obiad, kolacja, a może szybka przekąska w szkole bądź w pracy? Śmiało przegryzaj warzywny miks każdego dnia.
Czy wiesz, że?
Warzywne lub owocowe surówki dostarczają do organizmu wiele niezbędnych substancji odżywczych. Do dzieła!
Dla urozmaicenia:
Jak doskonale wiemy, surówki same w sobie są przepyszne. Ich wyjątkowy smak możesz jednak wzbogacić wieloma dodatkami. Całość warto posypać orzechami, rozmaitymi nasionami lub suszonymi owocami. Sięgnij też po odrobinę soku z cytryny oraz oleje roślinne. Mniam!