Składniki
600 gramów
4 łyżki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte i obrane marchewki rozdrobnij w kształt spaghetti przy użyciu kuchennej temperówki lub podawaj w formie cieniuteńkich plasterków, które uzyskasz przy użyciu obieraczki do warzyw.
Krok 2
Posyp rodzynkami, sezamem, polej miodem, olejem i wymieszaj.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy A.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej