Surówka z marchewki z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z marchewki z sezamem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

6

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyte i obrane marchewki rozdrobnij w kształt spaghetti przy użyciu kuchennej temperówki lub podawaj w formie cieniuteńkich plasterków, które uzyskasz przy użyciu obieraczki do warzyw.

Surówka z marchewki z sezamem - Krok 1

Krok 2

Posyp rodzynkami, sezamem, polej miodem, olejem i wymieszaj.

Surówka z marchewki z sezamem - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy A.

2

Opinie o przepisie

  • Aneta  Leończuk

    Aneta Leończuk , 04.11.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z marchewki z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej