Owsianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsianka

Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

ratingratingratingratingrating

19

heart
723 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

376 osób wydrukowało

Pobierz pdf

540 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

200 mililitrów

360 gramów

50 gramów

30 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mleko zagotuj i wrzuć płatki owsiane, cynamon oraz pokrojone w kostkę morele. Całość gotuj około 5 minut.

Owsianka - Krok 1

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w kostkę, orzechy posiekaj.

Owsianka - Krok 2

Krok 3

Jabłka dodaj do owsianki i delikatnie wymieszaj. Po czym dodaj rodzynki.

Owsianka - Krok 3

Krok 4

Gotową owsiankę przełóż do salaterek i posyp orzechami.

Owsianka - Krok 4
Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • oksana drzewiecka

    oksana drzewiecka , 29.12.2017

    świetne gotowałam to 20min

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - OwsiankaOwsianka

Szukasz pomysłu na szybkie, smaczne i zarazem pełnowartościowe śniadanie? Owsianka to przepis, który spełnia wszystkie te kryteria. Do tej pory nie kojarzyła się jako zbyt wyszukany posiłek? Wystarczy, że wzbogacisz ją owocami, orzechami włoskimi i szczyptą cynamonu. Wypróbuj nasz przepis na owsiankę na słodko, a od razu poranki staną się dużo przyjemniejsze.

Dla kogo? Każdy może przyrządzić owsiankę zgodnie ze swoimi upodobaniami. Przygotuj ją z dodatkiem owoców oraz orzechów włoskich. Owsianka z orzechami będzie idealnym wyborem na początek dnia.

Na jaką okazję? Owsianka to doskonały sposób na ciepłe śniadanie. To najważniejszy posiłek dnia, dlatego nie warto zadowalać się przypadkowymi przekąskami lub wychodzić głodnym z domu. Owsianka z owocami smakuje wspaniale, w każdym wydaniu np. jako owsianka z truskawkami!

Czy wiesz, że? Przepis na owsiankę z owocami jest dziecinnie prosty. Przygotuj ją na napoju roślinnym. Dopraw do smaku cynamonem, który dobrze będzie współgrał ze smakiem jabłek. Dodaj owsiance słodyczy w naturalny sposób – dzięki suszonym morelom oraz rodzynkom.

Dla urozmaicenia: Owsiankę z jabłkiem możesz przyrządzić na dwa sposoby. Pierwszy z nich to pokrojenie owoców w drobną kostkę. Sprawdzą się także przetarte na mus, razem ze skórką. Gotową owsiankę przełóż do miseczek i posyp orzechami. Przygotuj ją na smaczne śniadanie i zacznij dobrze dzień!