Polędwiczka zapiekana z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka zapiekana z warzywami

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

12

432 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

360 gramów

4 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

110 gramów

4 sztuki

2 sztuki

200 gramów

240 gramów

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Polędwicę wieprzową umyj i osusz, następnie pokrój w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i obsmaż na nim mięso.

Polędwiczka zapiekana z warzywami - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę, pieczarki pokrój w plasterki. Ziemniaki dokładnie umyj, jeżeli mają cienką skórkę, to zbędne jest ich obieranie. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego.

Polędwiczka zapiekana z warzywami - Krok 2

Krok 3

Knorr Naturalnie Smaczne! Lasagne wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do warzyw. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 25-30 minut.

Polędwiczka zapiekana z warzywami - Krok 3

Krok 4

Po 20 min. pieczenia dodaj mięso do warzyw i piecz razem 5-10 min. Danie podawaj udekorowane listkami świeżej bazylii.

Polędwiczka zapiekana z warzywami - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy C, witaminy E, niacyny, witaminy z grupy B: B1, B2, B6, B12, folianów.

2

Opinie o przepisie

  • Marta

    Marta , 23.03.2021

    Potrawa bardzo smaczna, zdrowa i pożywna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalia pel

    natalia pel , 03.11.2019

    porażka. nie polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka zapiekana z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej