Gulasz dyniowo-pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz dyniowo-pieczarkowy

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 pęczek

1 plaster

4 łyżki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroję na talarki, przesmażam na oleju. Przekładam na talerz. To samo robię z tofu.

Krok 2

Na tej samej patelni głębokiej smażę drobno pokrojoną por, seler starty na tarce jarzynowej, marchewkę pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Dyni nie obieram ze skórki, tylko usuwam pestki. Kroję w kostkę i dodaję do warzyw. Całość podlewam szklanką wody i duszę na wolnym ogniu. Jak warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, mają być lekko al dente, dodaję pieczarki. Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym rozrabiam w 100 ml wody i 200 ml śmietany. Wlewam do warzyw, zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem, dodaję natkę pokrojoną. Gulasz podaję z kaszą jęczmienną.

2

Opinie o przepisie

  • nickname

    nickname , 29.03.2024

    śmietana sprawia że to nie jest wegańskie danie tylko wegetariańskie

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej