Gulasz dyniowo-pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz dyniowo-pieczarkowy

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 pęczek

1 plaster

4 łyżki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroję na talarki, przesmażam na oleju. Przekładam na talerz. To samo robię z tofu.

Krok 2

Na tej samej patelni głębokiej smażę drobno pokrojoną por, seler starty na tarce jarzynowej, marchewkę pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Dyni nie obieram ze skórki, tylko usuwam pestki. Kroję w kostkę i dodaję do warzyw. Całość podlewam szklanką wody i duszę na wolnym ogniu. Jak warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, mają być lekko al dente, dodaję pieczarki. Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym rozrabiam w 100 ml wody i 200 ml śmietany. Wlewam do warzyw, zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem, dodaję natkę pokrojoną. Gulasz podaję z kaszą jęczmienną.

2

Opinie o przepisie

  • nickname

    nickname , 29.03.2024

    śmietana sprawia że to nie jest wegańskie danie tylko wegetariańskie

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz dyniowo-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej