
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
1 pęczek
1 plaster
4 łyżki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki kroję na talarki, przesmażam na oleju. Przekładam na talerz. To samo robię z tofu.
Krok 2
Na tej samej patelni głębokiej smażę drobno pokrojoną por, seler starty na tarce jarzynowej, marchewkę pokrojoną w kostkę.
Krok 3
Dyni nie obieram ze skórki, tylko usuwam pestki. Kroję w kostkę i dodaję do warzyw. Całość podlewam szklanką wody i duszę na wolnym ogniu. Jak warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, mają być lekko al dente, dodaję pieczarki. Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym rozrabiam w 100 ml wody i 200 ml śmietany. Wlewam do warzyw, zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem, dodaję natkę pokrojoną. Gulasz podaję z kaszą jęczmienną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej