
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
1 pęczek
1 plaster
4 łyżki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki kroję na talarki, przesmażam na oleju. Przekładam na talerz. To samo robię z tofu.
Krok 2
Na tej samej patelni głębokiej smażę drobno pokrojoną por, seler starty na tarce jarzynowej, marchewkę pokrojoną w kostkę.
Krok 3
Dyni nie obieram ze skórki, tylko usuwam pestki. Kroję w kostkę i dodaję do warzyw. Całość podlewam szklanką wody i duszę na wolnym ogniu. Jak warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, mają być lekko al dente, dodaję pieczarki. Knorr Fix Kurczak w sosie dyniowym rozrabiam w 100 ml wody i 200 ml śmietany. Wlewam do warzyw, zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem, dodaję natkę pokrojoną. Gulasz podaję z kaszą jęczmienną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej