Chili sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili sin carne

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

500 mililitrów

2 puszki

1 puszka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę , czosnek drobno kroję przesmażam na oleju rozgrzanym. Dodaję pokrojone papryki i dalej przesmażam. Wlewam 250 ml wody, passatę pomidorową i duszę około 10 minut. Po tym czasie dodaję fasolę czerwoną i białą, kukurydzę i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu wsypuję przyprawę fasolka po bretońsku. W zasadzie już nie doprawiam bo w przyprawie już jest wszystko.

Krok 2

Ryż gotuję w dwóch szklankach wody do miękkości. Fasolkę podaję z ryżem, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej