
Składniki
1 gram
500 mililitrów
2 puszki
1 puszka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę , czosnek drobno kroję przesmażam na oleju rozgrzanym. Dodaję pokrojone papryki i dalej przesmażam. Wlewam 250 ml wody, passatę pomidorową i duszę około 10 minut. Po tym czasie dodaję fasolę czerwoną i białą, kukurydzę i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu wsypuję przyprawę fasolka po bretońsku. W zasadzie już nie doprawiam bo w przyprawie już jest wszystko.
Krok 2
Ryż gotuję w dwóch szklankach wody do miękkości. Fasolkę podaję z ryżem, posypuję natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej