Chili sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili sin carne

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

500 mililitrów

2 puszki

1 puszka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę , czosnek drobno kroję przesmażam na oleju rozgrzanym. Dodaję pokrojone papryki i dalej przesmażam. Wlewam 250 ml wody, passatę pomidorową i duszę około 10 minut. Po tym czasie dodaję fasolę czerwoną i białą, kukurydzę i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu wsypuję przyprawę fasolka po bretońsku. W zasadzie już nie doprawiam bo w przyprawie już jest wszystko.

Krok 2

Ryż gotuję w dwóch szklankach wody do miękkości. Fasolkę podaję z ryżem, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej