Chili sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili sin carne

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

500 mililitrów

2 puszki

1 puszka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę , czosnek drobno kroję przesmażam na oleju rozgrzanym. Dodaję pokrojone papryki i dalej przesmażam. Wlewam 250 ml wody, passatę pomidorową i duszę około 10 minut. Po tym czasie dodaję fasolę czerwoną i białą, kukurydzę i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu wsypuję przyprawę fasolka po bretońsku. W zasadzie już nie doprawiam bo w przyprawie już jest wszystko.

Krok 2

Ryż gotuję w dwóch szklankach wody do miękkości. Fasolkę podaję z ryżem, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej