Chili sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili sin carne

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

500 mililitrów

2 puszki

1 puszka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę , czosnek drobno kroję przesmażam na oleju rozgrzanym. Dodaję pokrojone papryki i dalej przesmażam. Wlewam 250 ml wody, passatę pomidorową i duszę około 10 minut. Po tym czasie dodaję fasolę czerwoną i białą, kukurydzę i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu wsypuję przyprawę fasolka po bretońsku. W zasadzie już nie doprawiam bo w przyprawie już jest wszystko.

Krok 2

Ryż gotuję w dwóch szklankach wody do miękkości. Fasolkę podaję z ryżem, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej