Placuszki z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i wystudź.

Krok 2

Przepuść je razem z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do masy ziemniaczano- twarogowej.

Krok 4

Dodaj jedno jajko, żółtko, połowę bułki tartej, przypraw solą i pieprzem. Wyrób.

Krok 5

Uformuj podłużne placuszki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej, smaż na oleju z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej