
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
25 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, ugotuj i wystudź.
Krok 2
Przepuść je razem z twarogiem przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do masy ziemniaczano- twarogowej.
Krok 4
Dodaj jedno jajko, żółtko, połowę bułki tartej, przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Krok 5
Uformuj podłużne placuszki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej, smaż na oleju z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej