Placuszki z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i wystudź.

Krok 2

Przepuść je razem z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do masy ziemniaczano- twarogowej.

Krok 4

Dodaj jedno jajko, żółtko, połowę bułki tartej, przypraw solą i pieprzem. Wyrób.

Krok 5

Uformuj podłużne placuszki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej, smaż na oleju z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej