Placuszki z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i wystudź.

Krok 2

Przepuść je razem z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do masy ziemniaczano- twarogowej.

Krok 4

Dodaj jedno jajko, żółtko, połowę bułki tartej, przypraw solą i pieprzem. Wyrób.

Krok 5

Uformuj podłużne placuszki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej, smaż na oleju z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej