Placuszki z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i wystudź.

Krok 2

Przepuść je razem z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do masy ziemniaczano- twarogowej.

Krok 4

Dodaj jedno jajko, żółtko, połowę bułki tartej, przypraw solą i pieprzem. Wyrób.

Krok 5

Uformuj podłużne placuszki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej, smaż na oleju z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej