
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
5 plastrów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa i owoce oczyścić, obrać i posiekać w kostkę mniej więcej tej samej wielkości.
Krok 2
Dodać kapary, odsączony tuńczyk i groszek. oprósz wszystko oregano i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.
Krok 4
Składniki sałatki połącz ze sobą, polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej