Sałatka wieloskładnikowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wieloskładnikowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

5 plastrów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i owoce oczyścić, obrać i posiekać w kostkę mniej więcej tej samej wielkości.

Krok 2

Dodać kapary, odsączony tuńczyk i groszek. oprósz wszystko oregano i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Składniki sałatki połącz ze sobą, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wieloskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej