
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój w cienkie plastry i oprósz połową Delikatu Knorr. Odstaw na kilka minut.
Krok 2
Wysusz bakłażany na ręczniku papierowym i przesmaż na oliwie w rondlu wraz z posiekaną cebulą.
Krok 3
Ziemniaki drobno pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz połową Delikatu Knorr.
Krok 4
Do bakłażanów dodaj posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i drobno pokrojone pomidory, odrobinę wody. Wymieszaj i gotuj do miękkości.
Krok 5
Dodaj posiekaną pietruszkę i koper, cząber, bazylię, estragon i miętę. Wymieszaj, dopraw pieprzem. Gotuj 2 minuty i przełóż do ziemniaków.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej