Adżapsandali przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Adżapsandali

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w cienkie plastry i oprósz połową Delikatu Knorr. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Wysusz bakłażany na ręczniku papierowym i przesmaż na oliwie w rondlu wraz z posiekaną cebulą.

Krok 3

Ziemniaki drobno pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz połową Delikatu Knorr.

Krok 4

Do bakłażanów dodaj posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i drobno pokrojone pomidory, odrobinę wody. Wymieszaj i gotuj do miękkości.

Krok 5

Dodaj posiekaną pietruszkę i koper, cząber, bazylię, estragon i miętę. Wymieszaj, dopraw pieprzem. Gotuj 2 minuty i przełóż do ziemniaków.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej