Adżapsandali

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w cienkie plastry i oprósz połową Delikatu Knorr. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Wysusz bakłażany na ręczniku papierowym i przesmaż na oliwie w rondlu wraz z posiekaną cebulą.

Krok 3

Ziemniaki drobno pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz połową Delikatu Knorr.

Krok 4

Do bakłażanów dodaj posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i drobno pokrojone pomidory, odrobinę wody. Wymieszaj i gotuj do miękkości.

Krok 5

Dodaj posiekaną pietruszkę i koper, cząber, bazylię, estragon i miętę. Wymieszaj, dopraw pieprzem. Gotuj 2 minuty i przełóż do ziemniaków.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej