Adżapsandali przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Adżapsandali

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w cienkie plastry i oprósz połową Delikatu Knorr. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Wysusz bakłażany na ręczniku papierowym i przesmaż na oliwie w rondlu wraz z posiekaną cebulą.

Krok 3

Ziemniaki drobno pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz połową Delikatu Knorr.

Krok 4

Do bakłażanów dodaj posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i drobno pokrojone pomidory, odrobinę wody. Wymieszaj i gotuj do miękkości.

Krok 5

Dodaj posiekaną pietruszkę i koper, cząber, bazylię, estragon i miętę. Wymieszaj, dopraw pieprzem. Gotuj 2 minuty i przełóż do ziemniaków.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Adżapsandali - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej