
Składniki
1 szklanka
40 gramów
1.5 szklanki
1 sztuka
10 gramów
3 sztuki
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Weź wanilię i rozetnij ją wzdłuż. Zeskrob środek i wymieszaj z żółtkami.
Krok 2
Żelatynę namocz w 3 łyżkach gorącego mleka.
Krok 3
Żółtka utrzyj z wanilią i cukrem do czasu, gdy powstanie gęsty krem. Dodawaj po trochu gorące mleko (stale mieszając) oraz rozpuszczoną żelatynę i mocno ubitą śmietanę.
Krok 4
Gotowy krem nałóż do uprzednio wypłukanych foremek i wstaw do lodówki na 5 godzin. Krem przed podaniem wyłóż na talerzyki odwracając foremki .
Krok 5
Sos: 100 ml wody zagotuj z cukrem, cynamonem, skórką z cytryny.
Krok 6
Dodaj do nich owoce i gotuj przez 2 minuty. Następnie wyjmij cynamon i wylej gotowy sos na talerzyki wokół kremu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej