Bawarski krem z sosem owocowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bawarski krem z sosem owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

40 gramów

1.5 szklanki

1 sztuka

10 gramów

3 sztuki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź wanilię i rozetnij ją wzdłuż. Zeskrob środek i wymieszaj z żółtkami.

Krok 2

Żelatynę namocz w 3 łyżkach gorącego mleka.

Krok 3

Żółtka utrzyj z wanilią i cukrem do czasu, gdy powstanie gęsty krem. Dodawaj po trochu gorące mleko (stale mieszając) oraz rozpuszczoną żelatynę i mocno ubitą śmietanę.

Krok 4

Gotowy krem nałóż do uprzednio wypłukanych foremek i wstaw do lodówki na 5 godzin. Krem przed podaniem wyłóż na talerzyki odwracając foremki .

Krok 5

Sos: 100 ml wody zagotuj z cukrem, cynamonem, skórką z cytryny.

Krok 6

Dodaj do nich owoce i gotuj przez 2 minuty. Następnie wyjmij cynamon i wylej gotowy sos na talerzyki wokół kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej