Bawarski krem z sosem owocowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bawarski krem z sosem owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

40 gramów

1.5 szklanki

1 sztuka

10 gramów

3 sztuki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź wanilię i rozetnij ją wzdłuż. Zeskrob środek i wymieszaj z żółtkami.

Krok 2

Żelatynę namocz w 3 łyżkach gorącego mleka.

Krok 3

Żółtka utrzyj z wanilią i cukrem do czasu, gdy powstanie gęsty krem. Dodawaj po trochu gorące mleko (stale mieszając) oraz rozpuszczoną żelatynę i mocno ubitą śmietanę.

Krok 4

Gotowy krem nałóż do uprzednio wypłukanych foremek i wstaw do lodówki na 5 godzin. Krem przed podaniem wyłóż na talerzyki odwracając foremki .

Krok 5

Sos: 100 ml wody zagotuj z cukrem, cynamonem, skórką z cytryny.

Krok 6

Dodaj do nich owoce i gotuj przez 2 minuty. Następnie wyjmij cynamon i wylej gotowy sos na talerzyki wokół kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski krem z sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej