Słodkie naleśniki z maślanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z maślanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

3 sztuki

300 gramów

null

4 łyżki

1.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z jajkami.

Krok 2

Następnie dodaj maślankę rozmieszaną dokładnie z wodą i solą i połącz wszystko w gęste ciasto.

Krok 3

Na żeliwnej patelni rozgrzej masło i nałóż tyle ciasta aby powstał naleśnik wielkości dłoni. Smaż przez 3 minuty z obydwu stron uzyskać złoty kolor.

Krok 4

Powtarzaj tą czynność aż wyczerpiesz ciasto. Gotowe naleśniki trzymaj w cieple.

Krok 5

Do jedzenia możesz posypać je cukrem. Podawaj je z owocami z kompotu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto metrowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej