
Składniki
null szczypt
3 sztuki
300 gramów
null
4 łyżki
1.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z jajkami.
Krok 2
Następnie dodaj maślankę rozmieszaną dokładnie z wodą i solą i połącz wszystko w gęste ciasto.
Krok 3
Na żeliwnej patelni rozgrzej masło i nałóż tyle ciasta aby powstał naleśnik wielkości dłoni. Smaż przez 3 minuty z obydwu stron uzyskać złoty kolor.
Krok 4
Powtarzaj tą czynność aż wyczerpiesz ciasto. Gotowe naleśniki trzymaj w cieple.
Krok 5
Do jedzenia możesz posypać je cukrem. Podawaj je z owocami z kompotu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej