Słodkie naleśniki z maślanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z maślanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

3 sztuki

300 gramów

null

4 łyżki

1.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z jajkami.

Krok 2

Następnie dodaj maślankę rozmieszaną dokładnie z wodą i solą i połącz wszystko w gęste ciasto.

Krok 3

Na żeliwnej patelni rozgrzej masło i nałóż tyle ciasta aby powstał naleśnik wielkości dłoni. Smaż przez 3 minuty z obydwu stron uzyskać złoty kolor.

Krok 4

Powtarzaj tą czynność aż wyczerpiesz ciasto. Gotowe naleśniki trzymaj w cieple.

Krok 5

Do jedzenia możesz posypać je cukrem. Podawaj je z owocami z kompotu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z maślanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej