
Składniki
120 gramów
3 łyżeczki
null
1 sztuka
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiej miski dodać po kolei składniki. Następnie wymiksować. Aż do uzyskania gęstego ciasta.
Krok 2
Następnie na łyżeczkę nałożyć ciasto na papier (JAN) i wyrabiać aby kształt był kółka ,ale żeby nie były zbyt dużo.
Krok 3
Gdy już nałożyliśmy ciasto na papier na ciasteczka kładziemy masło czekoladowe. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 min na 180 C. Na koniec ciasteczka można udekorować cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej