Ciasteczka pani Nutelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka pani Nutelli

Autor: juliagotuje

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżeczki

null

1 sztuka

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiej miski dodać po kolei składniki. Następnie wymiksować. Aż do uzyskania gęstego ciasta.

Krok 2

Następnie na łyżeczkę nałożyć ciasto na papier (JAN) i wyrabiać aby kształt był kółka ,ale żeby nie były zbyt dużo.

Krok 3

Gdy już nałożyliśmy ciasto na papier na ciasteczka kładziemy masło czekoladowe. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 min na 180 C. Na koniec ciasteczka można udekorować cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej