Ciasteczka pani Nutelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka pani Nutelli

Autor: juliagotuje

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżeczki

null

1 sztuka

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiej miski dodać po kolei składniki. Następnie wymiksować. Aż do uzyskania gęstego ciasta.

Krok 2

Następnie na łyżeczkę nałożyć ciasto na papier (JAN) i wyrabiać aby kształt był kółka ,ale żeby nie były zbyt dużo.

Krok 3

Gdy już nałożyliśmy ciasto na papier na ciasteczka kładziemy masło czekoladowe. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 min na 180 C. Na koniec ciasteczka można udekorować cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej