
Składniki
120 gramów
3 łyżeczki
null
1 sztuka
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiej miski dodać po kolei składniki. Następnie wymiksować. Aż do uzyskania gęstego ciasta.
Krok 2
Następnie na łyżeczkę nałożyć ciasto na papier (JAN) i wyrabiać aby kształt był kółka ,ale żeby nie były zbyt dużo.
Krok 3
Gdy już nałożyliśmy ciasto na papier na ciasteczka kładziemy masło czekoladowe. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 min na 180 C. Na koniec ciasteczka można udekorować cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej