Rolada owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada owocowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

6 łyżek

2 sztuki

300 gramów

80 gramów

2 łyżki

1 łyżka

150 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 gram

150 gramów

1 kilogram

200 gramów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek w misce zmieszać jajko, cukier, ser, cukier waniliowy i sól oraz mąkę i proszek do pieczenia, które wcześniej muszą być zmieszane razem. Potem wszystko bardzo dobrze wymieszać i wyrobić ciasto. Na czystym stole posypanym mąką rozwałkować ciasto na kształt prostokąta. Ciasto należy posmarować masłem, a potem posypać je kaszką manną. Nadzienie należy zacząć od utarcia jajka z cukrem i mąką, wyrobić masę a następnie dodać do tego migdały i winiak. Wiśnie należy umyć i usunąć pestki, a następnie ułożyć na cieście, po czym zalać masą. Ciasto trzeba uturlać na kształt rolady i włożyć na blachę posmarowaną margaryną. Ciasto piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Po wyjęciu ciasta i ostygnięciu. Można dodatkowo posmarować je konfiturami z winiakiem i posypać cukrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej