Lody cytrynowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody cytrynowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

5 sztuk

300 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, sparz zimną wodą, zetrzyj wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach.

Krok 2

Następnie wyciśnij sok i usuń pestki.

Krok 3

Mleko zagotuj ze skórką z owoców.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 5

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z sokiem z cytryn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej