Lody cytrynowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody cytrynowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

5 sztuk

300 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, sparz zimną wodą, zetrzyj wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach.

Krok 2

Następnie wyciśnij sok i usuń pestki.

Krok 3

Mleko zagotuj ze skórką z owoców.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 5

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z sokiem z cytryn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Krokiety z mozzarellą
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej