Lody cytrynowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody cytrynowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

5 sztuk

300 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, sparz zimną wodą, zetrzyj wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach.

Krok 2

Następnie wyciśnij sok i usuń pestki.

Krok 3

Mleko zagotuj ze skórką z owoców.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogni, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 5

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, aż masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z sokiem z cytryn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej