
Składniki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 szklanka
0.25 łyżeczki
1.5 łyżeczki
5 łyżek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z dwoma szklankami wody.
Krok 2
Do cukru białego dodaj 0,25 szklanki wody i podgrzewaj go do momentu, gdy się rozpuści.
Krok 3
Żelatynę namocz w łyżce wody i zostaw na minutę.
Krok 4
Do kawy dodaj syrop z cukru, żelatynę oraz olejek i mieszaj, aby żelatyna się rozpuściła.
Krok 5
Płyn włóż na 8 godzin do lodówki.
Krok 6
Śmietanę ubij wraz z brązowym cukrem i curry i udekoruj nią galaretki przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej