
Składniki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 szklanka
0.25 łyżeczki
1.5 łyżeczki
5 łyżek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z dwoma szklankami wody.
Krok 2
Do cukru białego dodaj 0,25 szklanki wody i podgrzewaj go do momentu, gdy się rozpuści.
Krok 3
Żelatynę namocz w łyżce wody i zostaw na minutę.
Krok 4
Do kawy dodaj syrop z cukru, żelatynę oraz olejek i mieszaj, aby żelatyna się rozpuściła.
Krok 5
Płyn włóż na 8 godzin do lodówki.
Krok 6
Śmietanę ubij wraz z brązowym cukrem i curry i udekoruj nią galaretki przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej