Galaretka kawowa z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka kawowa z pianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 szklanka

0.25 łyżeczki

1.5 łyżeczki

5 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z dwoma szklankami wody.

Krok 2

Do cukru białego dodaj 0,25 szklanki wody i podgrzewaj go do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 3

Żelatynę namocz w łyżce wody i zostaw na minutę.

Krok 4

Do kawy dodaj syrop z cukru, żelatynę oraz olejek i mieszaj, aby żelatyna się rozpuściła.

Krok 5

Płyn włóż na 8 godzin do lodówki.

Krok 6

Śmietanę ubij wraz z brązowym cukrem i curry i udekoruj nią galaretki przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej