Galaretka kawowa z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka kawowa z pianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 szklanka

0.25 łyżeczki

1.5 łyżeczki

5 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z dwoma szklankami wody.

Krok 2

Do cukru białego dodaj 0,25 szklanki wody i podgrzewaj go do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 3

Żelatynę namocz w łyżce wody i zostaw na minutę.

Krok 4

Do kawy dodaj syrop z cukru, żelatynę oraz olejek i mieszaj, aby żelatyna się rozpuściła.

Krok 5

Płyn włóż na 8 godzin do lodówki.

Krok 6

Śmietanę ubij wraz z brązowym cukrem i curry i udekoruj nią galaretki przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej