Galaretka kawowa z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka kawowa z pianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 szklanka

0.25 łyżeczki

1.5 łyżeczki

5 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z dwoma szklankami wody.

Krok 2

Do cukru białego dodaj 0,25 szklanki wody i podgrzewaj go do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 3

Żelatynę namocz w łyżce wody i zostaw na minutę.

Krok 4

Do kawy dodaj syrop z cukru, żelatynę oraz olejek i mieszaj, aby żelatyna się rozpuściła.

Krok 5

Płyn włóż na 8 godzin do lodówki.

Krok 6

Śmietanę ubij wraz z brązowym cukrem i curry i udekoruj nią galaretki przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka kawowa z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej