Marynata tajska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy, sos rybny, sos chilli Hellmann’s, czosnek, sok z limonki, imbir, listki limonki kaffir, cukier, posiekaną trawę cytrynową połącz miksując wszystko w kielichu miksera lub utrzyj w moździerzu.

Marynata tajska - Krok 1

Krok 2

Na koniec marynatę połącz z posiekaną kolendrą i posiekaną szalotką.

Marynata tajska - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata tajskaMarynata tajska

Tak przygotowana marynata jest idealna do ryb, ale również pasuje do kurczaka, a nawet wieprzowiny. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok. 1 kg mięsa.