Marynata tajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata tajska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy, sos rybny, sos chilli Hellmann's, czosnek, sok z limonki, imbir, listki limonki kaffir, cukier, posiekaną trawę cytrynową połącz miksując wszystko w kielichu miksera lub utrzyj w moździerzu.

Marynata tajska - Krok 1

Krok 2

Na koniec marynatę połącz z posiekaną kolendrą i posiekaną szalotką.

Marynata tajska - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata tajskaMarynata tajska

Tak przygotowana marynata jest idealna do ryb, ale również pasuje do kurczaka, a nawet wieprzowiny. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok. 1 kg mięsa.