Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

2 ziarna

100 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kielichu miksera połącz wszystkie składniki miksując je ze sobą.

Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - Krok 1
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowana marynata jest idealna do ryb, wieprzowiny czy dziczyzny. Można ją również wykorzystać do zamarynowania karkówki. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok 1 kg mięsa lub ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grillaMarynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla

Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla będzie stanowiła smaczne urozmaicenie wielu dań z rusztu. Gęstej konsystencji nadaje jej jogurt naturalny – wybierz np. ten typu greckiego. Dzięki zamarynowaniu, mięso po upieczeniu lub usmażeniu pozostanie kruche i soczyste. Wyrazistego smaku nadadzą marynacie składniki, takie jak: czosnek, cebula, owoce jałowca i mieszanka przypraw do grilla. Dodaj także nieco pikantnej papryki w proszku oraz porcję ketchupu. Kolejnym istotnym składnikiem jest musztarda – najlepiej sprawdzi się francuska, z całymi ziarnami gorczycy, które dodadzą potrawom chrupkości. Jeśli jednak wolisz bardziej pikantne marynaty, wybierz musztardę rosyjską. Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować – i gotowe. Teraz należy tylko natrzeć marynatą kawałki mięsa – równie dobrze będzie pasowała do dziczyzny, wieprzowiny, jak i ryb. Wypróbuj nasz przepis na znakomitą marynatę na jogurcie z ginem do mięs z grilla. Przekonaj się, jak wspaniale dopełnia smak potraw z rusztu.