Składniki
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
2 ziarna
100 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W kielichu miksera połącz wszystkie składniki miksując je ze sobą.
Dobra rada:
Tak przygotowana marynata jest idealna do ryb, wieprzowiny czy dziczyzny. Można ją również wykorzystać do zamarynowania karkówki. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok 1 kg mięsa lub ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla
Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla będzie stanowiła smaczne urozmaicenie wielu dań z rusztu. Gęstej konsystencji nadaje jej jogurt naturalny – wybierz np. ten typu greckiego. Dzięki zamarynowaniu, mięso po upieczeniu lub usmażeniu pozostanie kruche i soczyste. Wyrazistego smaku nadadzą marynacie składniki, takie jak: czosnek, cebula, owoce jałowca i mieszanka przypraw do grilla. Dodaj także nieco pikantnej papryki w proszku oraz porcję ketchupu. Kolejnym istotnym składnikiem jest musztarda – najlepiej sprawdzi się francuska, z całymi ziarnami gorczycy, które dodadzą potrawom chrupkości. Jeśli jednak wolisz bardziej pikantne marynaty, wybierz musztardę rosyjską. Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować – i gotowe. Teraz należy tylko natrzeć marynatą kawałki mięsa – równie dobrze będzie pasowała do dziczyzny, wieprzowiny, jak i ryb. Wypróbuj nasz przepis na znakomitą marynatę na jogurcie z ginem do mięs z grilla. Przekonaj się, jak wspaniale dopełnia smak potraw z rusztu.