deser Euro spoko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

deser Euro spoko

Autor: catherina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, truskawki zmiksować z dodatkiem cukru na jednolitą masę o konsystencji musu.

Krok 2

Kładziemy składniki warstwowo zaczynając od najcięższych: serek mus truskawkowy lody (opcjonalnie) bita śmietana

Krok 3

i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej