deser Euro spoko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

deser Euro spoko

Autor: catherina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, truskawki zmiksować z dodatkiem cukru na jednolitą masę o konsystencji musu.

Krok 2

Kładziemy składniki warstwowo zaczynając od najcięższych: serek mus truskawkowy lody (opcjonalnie) bita śmietana

Krok 3

i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej