deser Euro spoko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

deser Euro spoko

Autor: catherina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, truskawki zmiksować z dodatkiem cukru na jednolitą masę o konsystencji musu.

Krok 2

Kładziemy składniki warstwowo zaczynając od najcięższych: serek mus truskawkowy lody (opcjonalnie) bita śmietana

Krok 3

i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • deser Euro spoko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej