Banany w mleczku kokosowym po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w mleczku kokosowym po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przetnij na wzdłuż i pokrój na 6 części.

Krok 2

Zagotuj mleczko kokosowe, dodaj cukier i sól. Wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj banany i gotuj 2 minuty, banany mają być miękkie.

Krok 4

Całość posyp wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej