Banany w mleczku kokosowym po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w mleczku kokosowym po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przetnij na wzdłuż i pokrój na 6 części.

Krok 2

Zagotuj mleczko kokosowe, dodaj cukier i sól. Wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj banany i gotuj 2 minuty, banany mają być miękkie.

Krok 4

Całość posyp wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w mleczku kokosowym po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Konfitura z jabłek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej