
Składniki
1 gram
1 gram
3 sztuki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbijamy jajka i rozdzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Gdy skończymy, dodajemy żółtka i nadal wszystko mieszamy i ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy powoli 3 łyżki mąki pszennej, wciąż wszystko powoli mieszamy. Kiedy składniki dobrze się połączą, na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy omlet z każdej strony. Podajemy z dżemem lub konfiturą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej