Puszysty omlet na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty omlet na słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

3 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijamy jajka i rozdzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Gdy skończymy, dodajemy żółtka i nadal wszystko mieszamy i ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy powoli 3 łyżki mąki pszennej, wciąż wszystko powoli mieszamy. Kiedy składniki dobrze się połączą, na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy omlet z każdej strony. Podajemy z dżemem lub konfiturą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej