Puszysty omlet na słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

3 sztuki

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijamy jajka i rozdzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Gdy skończymy, dodajemy żółtka i nadal wszystko mieszamy i ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy powoli 3 łyżki mąki pszennej, wciąż wszystko powoli mieszamy. Kiedy składniki dobrze się połączą, na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy omlet z każdej strony. Podajemy z dżemem lub konfiturą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej