Puszysty omlet na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty omlet na słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

3 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijamy jajka i rozdzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Gdy skończymy, dodajemy żółtka i nadal wszystko mieszamy i ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy powoli 3 łyżki mąki pszennej, wciąż wszystko powoli mieszamy. Kiedy składniki dobrze się połączą, na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy omlet z każdej strony. Podajemy z dżemem lub konfiturą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej