Puszysty omlet na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty omlet na słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

3 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijamy jajka i rozdzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Gdy skończymy, dodajemy żółtka i nadal wszystko mieszamy i ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy powoli 3 łyżki mąki pszennej, wciąż wszystko powoli mieszamy. Kiedy składniki dobrze się połączą, na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy omlet z każdej strony. Podajemy z dżemem lub konfiturą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej