Składniki
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nachosy wsyp na blachę.
Krok 2
Zetrzyj ser żółty i posyp nim nachosy.
Krok 3
Papryczki odsącz, pokrój w plasterki i posyp nimi nachosy. Całość wstaw do piekarnika na około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej