Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

5 sztuk

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą.

Krok 3

Grejpfrut obierz ze skórki, usuń białe błonki i podziel cząstki na mniejsze kawałki, wymieszaj z resztą składników, połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku przyprawami i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grejpfrutowa sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Krokiety ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej