
Składniki
null
null
null
5 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 3
Grejpfrut obierz ze skórki, usuń białe błonki i podziel cząstki na mniejsze kawałki, wymieszaj z resztą składników, połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku przyprawami i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej