
Składniki
null
null
null
5 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 3
Grejpfrut obierz ze skórki, usuń białe błonki i podziel cząstki na mniejsze kawałki, wymieszaj z resztą składników, połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku przyprawami i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej