Sałatka Con Pollo

Autor: ishi ishi

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

20 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na plasterki natrzeć lekko kostką rosołową i delikatnie podsmażyć na oliwie i odstawić do ostudzenia. Ogórek i pomidorki kroimy na ćwiartki.

Krok 2

Śmietankę, musztardę oraz miód połączyć i polać sałatę wymieszaną z ogórkiem i pomidorkami cherry (zamiast mix'u sałat polecam świeżą rukole, szpinak, roszponkę, sałatę lodową)

Krok 3

Na talerz wykładamy pomieszaną sałatę, układamy podsmażonego kurczaka posypujemy grzankami i polewamy sosem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej