Sałatka Con Pollo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Con Pollo

Autor: ishi

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

20 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na plasterki natrzeć lekko kostką rosołową i delikatnie podsmażyć na oliwie i odstawić do ostudzenia. Ogórek i pomidorki kroimy na ćwiartki.

Krok 2

Śmietankę, musztardę oraz miód połączyć i polać sałatę wymieszaną z ogórkiem i pomidorkami cherry (zamiast mix'u sałat polecam świeżą rukole, szpinak, roszponkę, sałatę lodową)

Krok 3

Na talerz wykładamy pomieszaną sałatę, układamy podsmażonego kurczaka posypujemy grzankami i polewamy sosem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Con Pollo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej