
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
20 mililitrów
10 sztuk
1 sztuka
50 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić na plasterki natrzeć lekko kostką rosołową i delikatnie podsmażyć na oliwie i odstawić do ostudzenia. Ogórek i pomidorki kroimy na ćwiartki.
Krok 2
Śmietankę, musztardę oraz miód połączyć i polać sałatę wymieszaną z ogórkiem i pomidorkami cherry (zamiast mix'u sałat polecam świeżą rukole, szpinak, roszponkę, sałatę lodową)
Krok 3
Na talerz wykładamy pomieszaną sałatę, układamy podsmażonego kurczaka posypujemy grzankami i polewamy sosem balsamicznym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej