Cobb salad z kurczakiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobb salad

Sałatka COBB

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

6 plastrów

7 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bekonu zrób skwarki, jajka ugotowane na twardo pokrój.

Krok 2

Zmieszaj razem wszystkie składniki sosu prócz oliwy a następnie utrzyj je z oliwą.

Krok 3

Ugotuj kurczaka i odstaw pod przykryciem na kwadrans, a potem skrój w kostkę.

Krok 4

Pokrój miąższ owoców awokado w drobną kostkę.

Krok 5

Zmieszaj w misce mięso, sałatę, skwarki, ser, pomidory, awokado, kiełki szczypiorek, jajka oraz sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śląska baba ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej