
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
0.5 szklanki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
6 plastrów
7 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bekonu zrób skwarki, jajka ugotowane na twardo pokrój.
Krok 2
Zmieszaj razem wszystkie składniki sosu prócz oliwy a następnie utrzyj je z oliwą.
Krok 3
Ugotuj kurczaka i odstaw pod przykryciem na kwadrans, a potem skrój w kostkę.
Krok 4
Pokrój miąższ owoców awokado w drobną kostkę.
Krok 5
Zmieszaj w misce mięso, sałatę, skwarki, ser, pomidory, awokado, kiełki szczypiorek, jajka oraz sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























