Cobb salad z kurczakiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobb salad

Sałatka COBB

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

6 plastrów

7 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bekonu zrób skwarki, jajka ugotowane na twardo pokrój.

Krok 2

Zmieszaj razem wszystkie składniki sosu prócz oliwy a następnie utrzyj je z oliwą.

Krok 3

Ugotuj kurczaka i odstaw pod przykryciem na kwadrans, a potem skrój w kostkę.

Krok 4

Pokrój miąższ owoców awokado w drobną kostkę.

Krok 5

Zmieszaj w misce mięso, sałatę, skwarki, ser, pomidory, awokado, kiełki szczypiorek, jajka oraz sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej