Cobb salad z kurczakiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cobb salad

Sałatka COBB

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

6 plastrów

7 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bekonu zrób skwarki, jajka ugotowane na twardo pokrój.

Krok 2

Zmieszaj razem wszystkie składniki sosu prócz oliwy a następnie utrzyj je z oliwą.

Krok 3

Ugotuj kurczaka i odstaw pod przykryciem na kwadrans, a potem skrój w kostkę.

Krok 4

Pokrój miąższ owoców awokado w drobną kostkę.

Krok 5

Zmieszaj w misce mięso, sałatę, skwarki, ser, pomidory, awokado, kiełki szczypiorek, jajka oraz sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cobb salad - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej