
Składniki
50 gramów
1 szczypta
1 kilogram
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki umyj i obierz ze skórki.
Krok 2
Następnie gruszki pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie zmieszaj z sokiem jabłkowym i rodzynkami. Przypraw odrobiną cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 

Dolma
60 min.
średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej