Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem rydzowym, wodą i posiekaną szalotką. Odstaw na kilka minut. Kromkę chleba przekrój na pół i wstaw na chwilę do piekarnika pod grill - pilnuj żeby się tylko zezłociła, ale nie spaliła.

Krok 2

Sałatę dokładnie opłucz i osącz. Porwij liście na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój na plasterki.

Krok 3

Na talerzu ułoż liście sałaty - dodaj plasterki ogórka i grube wiórki sera Carskiego. Z boku połóż chrupiące grzanki. Całość polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka amerykańska
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej