Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem rydzowym, wodą i posiekaną szalotką. Odstaw na kilka minut. Kromkę chleba przekrój na pół i wstaw na chwilę do piekarnika pod grill - pilnuj żeby się tylko zezłociła, ale nie spaliła.
Krok 2
Sałatę dokładnie opłucz i osącz. Porwij liście na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój na plasterki.
Krok 3
Na talerzu ułoż liście sałaty - dodaj plasterki ogórka i grube wiórki sera Carskiego. Z boku połóż chrupiące grzanki. Całość polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej