Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem rydzowym, wodą i posiekaną szalotką. Odstaw na kilka minut. Kromkę chleba przekrój na pół i wstaw na chwilę do piekarnika pod grill - pilnuj żeby się tylko zezłociła, ale nie spaliła.
Krok 2
Sałatę dokładnie opłucz i osącz. Porwij liście na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój na plasterki.
Krok 3
Na talerzu ułoż liście sałaty - dodaj plasterki ogórka i grube wiórki sera Carskiego. Z boku połóż chrupiące grzanki. Całość polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej