Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem rydzowym, wodą i posiekaną szalotką. Odstaw na kilka minut. Kromkę chleba przekrój na pół i wstaw na chwilę do piekarnika pod grill - pilnuj żeby się tylko zezłociła, ale nie spaliła.

Krok 2

Sałatę dokładnie opłucz i osącz. Porwij liście na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój na plasterki.

Krok 3

Na talerzu ułoż liście sałaty - dodaj plasterki ogórka i grube wiórki sera Carskiego. Z boku połóż chrupiące grzanki. Całość polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej