Pasztet cielęcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet cielęcy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

0.25 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości.

Krok 2

Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką.

Krok 3

Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki.

Krok 4

Piec ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej