
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
0.25 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości.
Krok 2
Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką.
Krok 3
Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki.
Krok 4
Piec ok 1,5 godziny w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej