Pasztet cielęcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet cielęcy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości.

Krok 2

Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką.

Krok 3

Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki.

Krok 4

Piec ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej