Pasztet cielęcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet cielęcy

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości.

Krok 2

Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką.

Krok 3

Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki.

Krok 4

Piec ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet cielęcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej