Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser i masło utrzyj na jednolitą masę.

Krok 2

Dodaj słodką paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ogórka, pora, paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz ze śmietaną dodaj do sera.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej