Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
250 gramów
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały ser i masło utrzyj na jednolitą masę.
Krok 2
Dodaj słodką paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ogórka, pora, paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz ze śmietaną dodaj do sera.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej