Składniki
1 szczypta
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
250 gramów
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały ser i masło utrzyj na jednolitą masę.
Krok 2
Dodaj słodką paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ogórka, pora, paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz ze śmietaną dodaj do sera.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej