Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser i masło utrzyj na jednolitą masę.

Krok 2

Dodaj słodką paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ogórka, pora, paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz ze śmietaną dodaj do sera.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej