Cukinia w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w ziołach

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy. Kroimy na talarki

Krok 2

Do miseczki wbijamy jajka roztrzepujemy je dodajemy czubryce zieloną pieprz sól i paprykę mieloną ma wyjść nam ostra marynata . Dodajemy na koniec przeprawę mini kostkę Knorr pietruszkę znowu mieszamy.

Krok 3

Wkładamy plastry cukinii maczamy i obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju wyciągamy osaczamy z tłuszczu kładziemy na talerz robimy kropeczki z keczupu na każdym plasterku smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej