Cukinia w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w ziołach

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy. Kroimy na talarki

Krok 2

Do miseczki wbijamy jajka roztrzepujemy je dodajemy czubryce zieloną pieprz sól i paprykę mieloną ma wyjść nam ostra marynata . Dodajemy na koniec przeprawę mini kostkę Knorr pietruszkę znowu mieszamy.

Krok 3

Wkładamy plastry cukinii maczamy i obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju wyciągamy osaczamy z tłuszczu kładziemy na talerz robimy kropeczki z keczupu na każdym plasterku smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos paprykowy 3
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej