Cukinia w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w ziołach

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy. Kroimy na talarki

Krok 2

Do miseczki wbijamy jajka roztrzepujemy je dodajemy czubryce zieloną pieprz sól i paprykę mieloną ma wyjść nam ostra marynata . Dodajemy na koniec przeprawę mini kostkę Knorr pietruszkę znowu mieszamy.

Krok 3

Wkładamy plastry cukinii maczamy i obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju wyciągamy osaczamy z tłuszczu kładziemy na talerz robimy kropeczki z keczupu na każdym plasterku smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej