Cukinia w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w ziołach

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy. Kroimy na talarki

Krok 2

Do miseczki wbijamy jajka roztrzepujemy je dodajemy czubryce zieloną pieprz sól i paprykę mieloną ma wyjść nam ostra marynata . Dodajemy na koniec przeprawę mini kostkę Knorr pietruszkę znowu mieszamy.

Krok 3

Wkładamy plastry cukinii maczamy i obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju wyciągamy osaczamy z tłuszczu kładziemy na talerz robimy kropeczki z keczupu na każdym plasterku smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej