Kremowa zupa z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z białych szparagów

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną, posiekaną cebulę podsmażamy na łyżce oliwy w garnku z grubym dnem. Jak cebula się zeszkli, to dorzucamy obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, całość smażymy 2 minuty, ciągle mieszając i zalewamy wodą, dorzucamy Bulion na włoszczyźnie Knorr dokładnie mieszamy i przykrywamy garnek. W tym czasie przygotowujemy szparagi. Obieramy je ze zdrewniałej skórki i przecinamy w poprzek na pół. Górne części odkładamy- możemy zrobić z nich sałatkę, lub po prostu ugotować na parze i zjeść z parmezanem, a to co nam zostało kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Jak woda w garnku się zagotuje, to czekamy 5 minut i dorzucamy pokrojone szparagi, gotujemy na średnim ogniu, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie- zajmie to ok. 15 minut. Następnie zupę miksujemy na jednolity, gładki krem, możemy po rozdrobnieniu blenderem jeszcze przetrzeć przez sitko, ale nie jest to konieczne. Kremową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jak za bardzo wystygłą, to chwilę podgrzewamy i podajemy z kleksem gęstego jogurtu naturalnego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej